menu
e-boekhouden

14 maart Dag van de Zelfstandige

14 maart Dag van de Zelfstandige

Woensdag 14 maart is het weer de Dag van de Zelfstandige. Op deze door PZO georganiseerde dag kun je met adviseurs praten, collega-zzp’ers ontmoeten, debatteren over allerhande relevante zaken of luisteren naar diverse sprekers. Ga jij erheen?

Op het programma staan diverse workshops, debatten en luistersessies die voor iedere zzp’er mogelijk interessant kan zijn. Zo is er een themacafé ‘Ondernemen 2.0’, worden er workshops ‘online marketing’ en ‘nieuws maken’ gegeven en kun je in een speciaal themacafé al je juridische vragen stellen. Verder komen belastingzaken, inzet van social media, acquisitie, samenwerking en crowdfunding aan bod. Het is gelijk een mogelijkheid om via de organisatie als ZZP’er Den Haag te laten weten wat je van verschillende zaken vindt. Zo kun je in een Lagerhuisdebat mee debatteren over onder meer de VAR problematiek en duurzame inzetbaarheid.

PZO, een belangenorganisatie voor zelfstandige ondernemers zonder personeel, organiseert de dag alweer voor de vijfde keer. Een lustrumeditie dus! In 2008 werd de dag, als ludieke actie, in het leven geroepen toen de Tweede Kamer voor het eerst in de parlementaire geschiedenis over zzp’ers sprak. Sindsdien is het uitgegroeid tot een jaarlijkse evenement voor zzp’ers en wordt het ieder jaar weer op de tweede woensdag van maart georganiseerd.

De dag duurt van twee uur ’s middags tot zeven uur ’s avonds en vindt plaats in De Fabrique in Utrecht. Iedereen (die het deelnamegeld wil betalen) is welkom. In welke branche je actief bent, maakt de organisatie weinig uit zolang je maar bewust bent dat het programma zich richt op ondernemers zonder personeel. Aanmelden kan hier (inschrijvingen inmiddels gesloten, red).

Honderd euro + een werkdag
Deelname kost 125 euro voor niet-leden. Word je op dezelfde dag nog lid dan krijg je 26 euro retour en betaal je het ledentarief. Toch wel een serieus kostenplaatje voor een gemiddelde ZZP’er die al veel geld kwijt is omdat hij een gehele werkdag (woensdag) niet kan declareren.

We zijn dan ook benieuwd wie er naar toe gaan en wat de verwachtingen van zo’n dag zijn. Reacties zijn zeker welkom!

Reacties