menu
e-boekhouden

1000ste student rondt EigenBaas-programma af

Deze week heeft de duizendste student het ondernemerschapsprogramma EigenBaas succesvol afgerond. Dit gebeurde bij de opleidingen Fashion en Sport & Beweging van het Summa College in Eindhoven, waar de 20-jarige Dennis van den Heuvel een ondernemingsplan schreef voor zijn eigen bedrijf.

EigenBaas is een initiatief van kredietverstrekker Qredits, waarmee geprobeerd wordt het ondernemerschapsonderwijs op mbo- en hbo-instellingen te bevorderen. Geen onlogische gedacht, als je je beseft dat in de praktijk steeds meer studenten overwegen ondernemer te worden. Hoe eerder je dan weet hoe je een goed ondernemingsplan schrijft en welke kwaliteiten je eigenlijk moet bezitten om een goede ondernemer te worden, hoe beter het bedrijf vervolgens uit de startblokken kan. En dat vergroot weer de kans van slagen als ondernemer.

Inhoud van EigenBaas-programma
Het EigenBaas-programma bestaat uit drie onderdelen. Zo is er een online lesmethode, genaamd ‘Ik word Eigenbaas’, waarin studenten werken aan hun eigen ondernemingsplan, zijn er lessen van (gast)docenten en is er een afsluitend pitch-evenement voor een jury van ondernemers, coaches en kredietverstrekkers.

Afgelopen dinsdag was dus de duizendste deelnemer aan dit programma een feit. Het gaat om de 20-jarige Dennis van den Heuvel, die een ondernemingsplan schreef voor zijn bedrijf ‘Health and Lifestyle’. “Ondernemen is meer dan een goed idee. Door dit programma weet ik wat het inhoudt om eigen baas te zijn en hoe je je idee moet uitwerken”, aldus de jonge ondernemer.

Verspreid over het land maken inmiddels twintig scholen gebruik van het EigenBaas-programma en vanafs september zullen weer 1250 nieuwe studenten ermee aan de slag gaan.


Een onderdeel van de e-learning van EigenBaas.

Reacties